13 Oct 2012

Aku Terkena~~

assalamualaikum..
salam satu Malaysia!!..:)..and salam ahad semua...ya...im back!!..hari ahad bagi setengah orang hari yang enjoy sebab bole kluar g mid valley date ngan pakwe..haha!!,,,untungla ada pakwe kan..and bagi certain people pulak hari yg bosan...sebab tak dak bnda nak buad....just prepare untuk hari esok,dengan kuliah nya,kelasnya...kerjanya....tapi memandangkan ni musim exam..ya..semua busy revise topic2 yg masok exam...huhu..macam aku la.hee..hari rabu nanti exam computer...wish me goodluck huh?..ok..tujuan aku tulis blog ni sebab nak kenakn korang yg membaca ni la...aku da kena da...permainan nak tau korang focus ke dak??..jom2..
Menguji sejauh mana konsentrasi kita.. :)
- Jawab spontan, jangan banyak fikir,
- Baca satu demi satu,
- Concentrate!
- KITA MULA :
Permainan konsentrasi warna :
1. Kertas A4 apa warna dia ?
2. Asap warna dia ?
3. Tisu warna dia apa ?
4. Lembu minum apa ?
Yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sebab lembu minum air..

1. Rambut anda warna apa ?
2. Tulisan ini warnanya apa ?
3. Jalan raya warnanya apa ?
4. Kelawar tidurnya bila ?
Yang jawab malam, ertinya kosentrasi anda terganggu. Sebab kelawar tidur siang hari.

1. Warna cendol apa ?
2. Daun kelapa warnanya apa ?
3. Warna bagi kebanyakkan rumput ?
4. Harimau makanannya apa ?
Yang jawab rumput itu salah. Sebab harimau makan daging..
haha...bawak2 berehat la ya geng...:)..jgn stress sangat..heee.:D..salam ahad!!..

4 comments: